Головіна Людмила, Независимый консультант, опыт работы: начальник отдела качества «Новус Украина», владелец бизнеса в HACCP -Food Safety & Hygiene
Починаючи з науково-дослідного інституту основна мета роботи - захист здоров’я споживача, виробництво безпечної та якісної продукції для людей різного віку.
В 1996 р. перейшла до компанії МакДональдз Україна і працювала як аналітик, а потім як начальник відділу гарантії якості. Працюючи в компанії МакДональдз тісно співпрацювала с постачальниками продуктів харчування, пакування для мережі ресторанів, допомагала компаніям постачальникам впроваджувати систему НАССР на виробництві, проводила аудити виробників за міжнародними стандартами якості.
В 2008 р. змінила місце роботи та перейшла до мережі магазинів роздрібної торгівлі “реал,-Гіпермаркет”. Компанія планувала відкрити мережу гіпермаркетів в Україні, але пропрацювавши декілька років та відкривши тільки 2 магазини прийняла рішення не розвивати бізнес та продала мережу магазинів в Одесі та Києві.
Після звільнення працювала як консультант з безпечності та якості продуктів харчування в міжнародних проектах (IFC та USAID) з впровадження НАССР у виробників харчових продуктів, у ресторанному бізнесі. Працюючи з компаніями допомагала впроваджувати систему НАССР на підприємствах та успішно проходити сертифікацію за міжнародними стандартами.
З 2016 р. працювала в компанії НОВУС УКРАЇНА начальником відділу контролю якості. У підпорядкування було 11 фахівців-аудиторів високого рівня. Під її керівництвом в компанії була впроваджена та сертифікована система безпечності виробництва харчових продуктів, що підтверджено сертифікатом за стандартом ІСО 22000.
З 2019 р. працювала в компанії ОККО начальником відділу гарантування якості. Основна мета роботи з мережею ресторанів при АЗК– це розробка та впровадження вимог щодо безпечності продуктів харчування, що засновані на принципах НАССР.
В теперішній час працює консультантом та тренером для тих компаній, що планують розробляти НАССР чи підвищувати свою кваліфікацію.