19 жовтня 2020

Проведення найбільшого міжнародного конкурсу сирів “World Cheese Awards” в Україні переносять на 2022 рік

Проведення найбільшого міжнародного конкурсу сирів “World Cheese Awards” в Україні переносять на 2022 рік
990

Натомість проведуть національний конкурс для українських виробників, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на прес-реліз компанії.

На фото - експертка спільноти ProCheese Оксана Чернова, яка була в складі журі на минулорічному конкурсі World Cheese Awards в Бергамо

Нагадаємо, що в 2021 році українська група компаній ARDIS group готувала проведення в Україні найбільшого міжнародного конкурсу серед виробників сиру -  World Cheese Awards. Про це представники компанії публічно повідомили в минулому році. Проте за офіційним рішенням The Guild of Fine Food, авторів та організаторів World Cheese Awards, цьогорічний конкурс, що мав проходити в Іспанії, проводити не будуть. У зв’язку з нестабільною ситуацією в світі пов’язаною з пандемією, вирішено не змінювати формат та просто перенести дати на наступний рік.

Але 2021 рік все таки має запам’ятатись в Україні професійною сирною подією. Тому ARDIS group планують провести національний конкурс серед виробників сиру ProCheese Awards. Найцікавіше, що це буде перший конкурс у цій ніші в Україні, який проведуть згідно європейських стандартів.

Що готують для українських виробників сиру та представників сирної галузі, коментує керівниця проекту ProCheese Наталя Кагадій:

«Цього року вже всі звикли до вимушених змін у планах. Ми теж змирилися та сконцентрували зусилля на поставлених цілях. Те, що у наших силах – це змінювати дати подій, щоб не змінювати формат. Бо найголовніша цінність таких конкурсів як World Cheese Awards – це живе спілкування та можливість почути зворотній зв’язок від профі з різних країн. А оскільки формат конкурсу передбачає вибір переможців на основі органолептичної оцінки сирів, ми ніяк не можемо організувати це онлайн.

До наступного року ми готуємо проведення національного конкурсу сирів ProCheese Awards, щоб вперше провести професійний відбір сирів та підготувити їх до участі в міжнародному конкурсі World Cheese Awards в Іспанії.

В нас є багато сироварів, які створюють якісні автентичні сири. Але самим їм вкрай важко буде підготуватись та потрапити на конкурс. Тому ми візьмемо на себе роль консультантів та надамо підтримку в організації та підготовці їх творінь. Для нас дуже важливо достойно представити нашу країну та презентувати світовому ринку український потенціал».

Про цінність формату національного конкурсу ProCheese Awards розповідає сирна експертка ProCheese Оксана Чернова:

“Українські землі відомі своєю багатою природою, різнотрав’ям, родючими грунтами, що безпосередньо впливає на смак готового сиру. Тож для мене найголовніше, коли українські  сири поїдуть на міжнародний конкурс, щоб інші учасники, судді та сирні експерти з різних країн могли відчути цю багатогранність смаків.

Конкурс World Cheese Awards цікавий не так змаганням за нагороди, як можливістю показати цінність сироварів та їх творінь на міжнародному рівні.

І я вас запевняю, що можна відвідувати сотні фестивалів сиру, виставляючи свої творіння для продажу, але без досвіду участі у конкурсах міжнародного формату ви не будете рости професійно. Саме тому ми хочемо провести наступного року національний конкурс ProCheese Awards за європейським форматом, де будемо відбирати сири, які братимуть участь в World Cheese Awards. Правила такого формату допоможуть сироварам підготуватись та презентувати український сир з найкращих сторін, дати можливість журі неупереджено оцінити смак і унікальність. Кожен сирний митець може отримати незалежну оцінку та рекомендації від різних сирних експертів, професійна кваліфікація яких підтверджена європейськими школами чи академіями.

Давайте покажемо, який він справжній смак українського сиру та в чому його особливість!»

Участь в конкурсі ProCheeseAwards буде доступною для кожного, хто виготовляє якісні крафтові сири. Для участі у відборі конкурсантів чекає анкетування та попередні експертні поради. Участь у міжнародному конкурсі World Cheese Awards передбачає дотримання ряду правил, на які будуть опиратись українські організатори при відборі локальних виробників.

Читайте також: Украинские крафтовые производители сладостей могут получить поддержку от США

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також