12 січня 2021

В Україні очікують падіння ВВП на 3%

В Україні очікують падіння ВВП на 3%
632

Падіння валового внутрішнього продукту України (ВВП) за підсумками січня-березня 2021 р очікується на рівні 3%, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на AgroPortal.

Про це йдеться Огляді економічної активності Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України.

«Якщо до прийняття рішення про карантин «вихідного дня» в листопаді 2020 року і введення чергового локдауна в січні 2021 року Мінекономіки прогнозувало незначне зростання ВВП в першому кварталі 2021 року, то зараз, з огляду на скорочення запасу міцності більшості ЗЕД (особливо сфери послуг) і виснаженість економіки постійними коливаннями і змінами умов роботи протягом 2020 року, очевидним є падіння ВВП за підсумками першого кварталу 2021 року, яке може досягти 3% », - говориться в документі, опублікованому на сайті міністерства.

Очікується, що початок вакцинації у світі, а також заходи уряду, введені з метою підтримки бізнесу і населення, допоможе мінімізувати це падіння.

У той же час за підсумками січня-листопада міністерство оцінює падіння ВВП на рівні 4,7% до аналогічного періоду 2019 року, що відповідає прогнозу.

Читайте також: Импорт черной икры в Украину вырос вдвое в 2020 году

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також