16 січня 2021

Брексіт боляче вдарив по британському рітейлу

Брексіт боляче вдарив по британському рітейлу
1325

Напівпусті полиці та дефіцит риби: за два тижні після набрання чинності Брексіта британський рітейл стикнувся з величезними проблемами, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на RetailDetail.

Найбільші проблеми наразі виникають у Північній Ірландії. З минулого тижня місцеві супермаркети борються з напівпорожніми полицями. Через Брексіт вантажівки Marks & Spencer не можуть перетнути дістатися цієї частини країни з Англії.. Зараз мережа тимчасово припинила поставляти сотні продуктів до своїх філій у Північній Ірландії.

Проблеми в основному є наслідком поганої підготовки англійських компаній до Бріксету. На відміну від решти Великобританії, Північна Ірландія продовжує застосовувати європейські митні правила, і багато англійських компаній, здається, не знають про це. "Ми бачимо, як англійські вантажівки прибувають до порту Белфаст, не заповнивши жодного аркуша паперу", - сказав Шеймус Лехені, голова транспортного органу Великобританії Logistics UK.

Наслідки Брексіту також відчуваються в інших регіонах Великобританії. Постачання свіжих фруктів та овочів, зокрема, виявляється проблематичним, що призводить до збільшення порожніх полиць. Так було вже минулого тижня у відділеннях Sainsbury у Кембриджі та Саффолці.

Tesco більше не може постачати салат, кольорову капусту, апельсини, полуницю, малину та чорницю в деяких регіонах. В інтернет-супермаркеті Ocado бракує моркви та брокколі. Втім, не всі проблеми є прямим результатом Брексіту. Пандемія, яка сильно вражає Великобританію, також спричиняє додаткові затримки, оскільки деякі працівники харчової промисловості захворіли або самоізолюються.

У Франції полиці Marks & Spencer такі ж порожні. На жаль для лояльних покупців, у паризьких магазинах M&S майже не залишилось типово британських товарів.

Тим часом Брексіт відчувається і в Бельгії. Минулого вікенду в деяких бельгійських супермаркетах закінчився свіжий лосось. Частина лосося походить із Шотландії, і з 1 січня його розповсюдження триває значно довше через митну тяганину в портах.

Читайте також: Sainsbury опасается дефицита продуктов

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua

 



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також