01 лютого 2021

Європейська комісія відкрила антимонопольне розслідування щодо Mondelez

Європейська комісія відкрила антимонопольне розслідування щодо Mondelez
1099

Європейська комісія відкрила офіційне розслідування щодо Mondelez. Стверджується, що виробник печива порушив правила конкуренції, перешкоджаючи транскордонній торгівлі своєю продукцією в межах Європейського Союзу, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на RetailDetail.

"Шоколад, печиво та кава - це продукти, які щодня вживають громадяни Європи, - сказала Маргрет Вестагер, виконавчий віце-президент ЄС з питань конкуренції. - Ми відкриваємо офіційне розслідування, щоб з'ясувати, чи Mondelez, ключовий виробник цієї продукції, міг обмежити вільну конкуренцію на відповідних ринках, застосовуючи різні практики, що перешкоджають торгівлі, що в кінцевому підсумку призводить до підвищення цін для споживачів".

Зокрема, Комісія хоче перевірити, чи укладав виробник печива угоди з покупцями, забороняючи їм продавати певні продукти Mondelez в інших державах-членах ЄС. Це створило б дефіцит, що в свою чергу призвело до підвищення цін.

За даними нідерландської служби новин RTL Nieuws, можливий штраф за порушення правил конкуренції може становити до 10 відсотків обороту. У випадку з Mondelez це означало б максимальний штраф близько 2,5 млрд євро.

Читайте також: Производитель Milka и Dirol на фоне пандемии сократит ассортимент и увеличит упаковки продуктов

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua

 



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також