12 березня 2021

Китай має намір оштрафувати Alibaba майже на 1 млрд доларів

Китай має намір оштрафувати Alibaba майже на 1 млрд доларів
1502

Антимонопольні органи Китаю розглядають можливість оштрафувати онлайн-рітейлера Alibaba на рекордну для країни суму - понад 975 мільйонів доларів (точна сума не розкривається) через конфлікт із засновником компанії Джеком Ма, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на The Wall Street Journal.

Колишній рекорд був зафіксований у 2015 році: тоді американського виробника процесорів Qualcomm оштрафували на 975 мільйонів доларів через порушення антимонопольного законодавства, що стало найбільшим корпоративним штрафом в історії Китаю.

Видання відзначає, що китайські регулятори також планують вимагати від Alibaba відмовитися від практики забороняти продавцям, які працюють з інтернет-рітейлером, торгувати на інших майданчиках.

Крім того, антимонопольні органи можуть зажадати від Alibaba позбутися деяких активів, не пов'язаних з її основним бізнесом в області роздрібної онлайн-торгівлі.

При цьому, за інформацією видання, влада Китаю не хочуть «знищувати» Alibaba, яка популярна у місцевих жителів і глобальних інвесторів, але для цього вона повинна буде розірвати зв'язки з Джеком Ма і почати більш тісно співпрацювати з Комуністичною партією КНР.

У жовтні Джек Ма під час виступу в Шанхаї відкрито розкритикував фінансову політику країни. Тоді він стверджував, що постійний контроль може «задушити» інновації в Китаї. Після цього багато світових ЗМІ стали повідомляти про «зникнення» бізнесмена, оскільки він перестав з'являтися на публіці. 24 грудня влада Китаю оголосила про початок антимонопольного розслідування щодо Alibaba.

Читайте також: Alibaba перевищила прогнози прибутків

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також