05 квітня 2021

Fozzy Group підтримала зміни щодо комісійної винагороди за еквайринг

Fozzy Group підтримала зміни щодо комісійної винагороди за еквайринг
1407

Група компаній Fozzy Group підтримує Проєкт Закону про платіжні послуги №4364 в частині врахування правок стосовно нормативного регулювання тарифів інтерчейндж та комісійної винагороди банку-еквайру, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на прес-реліз компанії.

Ця законодавча ініціатива вже давно на часі, оскільки сьогодні вартість еквайрингу для українського бізнесу невиправдано висока. Згідно з внесеними правками до другого читання Проєкту Закону №4364 загальний розмір комісійної винагороди за послуги еквайрингу має зменшитися. Таким чином, в Україні комісія досягне ринкового рівня і стане рентабельною. Адже станом на сьогодні вона може становити до 2-3%. При цьому, в Європейському Союзі розмір загальної комісії для рітейлера – 0,8% або до 1,2% у країнах Східної Європи. Такі ставки у ЄС стали можливими завдяки законодавчому регулюванню ставок інтерчейнджу і політиці банків, які встановлюють рентабельну комісію за еквайринг.

Fozzy Group переконані, що нижчі тарифи еквайрингу в Україні принесуть позитивні результати на макро- та мікроекономічному рівні. На всіх рівнях – держави, громадян і бізнесу – ми маємо бути зацікавлені у заохоченні оплат карткою, тому що це сприяє зменшенню тіньового грошового обороту і забезпечує прозорість економіки.

Завдяки меншим ставкам інтерчейнджу та комісійної винагороди за послуги еквайрингу більше представників малого і середнього бізнесу зможуть дозволити встановлення банківських терміналів та дати своїм споживачам вибір у способах оплати за товари і послуги. Для великих гравців вивільнені кошти означають більший обсяг інвестицій у розвиток бізнесу. Для Fozzy Group це інвестиції в інновації: технологічні рішення, які поліпшують і спрощують досвід гостей. Наприклад, проєкти Самокаса та Вільнокаса у супермаркетах «Сільпо», відкриття онлайн-магазинів і доставка продуктів додому. Усі ці проекти стали особливо важливими в умовах пандемії.

Поточні застарілі ставки на еквайринг в тому числі стоять на заваді стрімкішому розвитку інновацій для бізнесу. Пандемія і карантин вимагають від нас швидких та ефективних рішень, щоб бізнес зміг вийти з цього потрясіння без втрат для наших гостей і співробітників. У новій реальності фізичних обмежень ми маємо миттєво перелаштовуватися, щоб надавати нові безпечні послуги нашим гостям. І хоча висока комісія передбачає принаймні оновлення парку терміналів для безготівкових оплат – на жаль, цього не відбувається. Завдяки інноваційним терміналам можна підвищити швидкість оплати кожного гостя, надавати персоналізовані винагороди, розраховуватися балами і навіть краще дбати про екологію через менше енергоспоживання. Ми, як бізнес, безперечно зацікавлені у наданні найкращого сервісу своїм гостям і точно спрямовуємо інвестиції у потрібні проєкти.

Європейський досвід показує, що зниження ставок за послуги еквайрингу вигідне для більшості громадян країни. Доступність еквайрингу дає кращий рівень сервісу для покупців товарів і послуг, сприяє зменшенню готівкових операцій, а це в свою чергу призводить до більшої прозорості економіки. Відповідно законодавчі ініціативи, що допомагають поширювати безготівкові платежі, відповідають стратегічним інтересам держави.

Читайте також: Новий формат від Fozzy Group: власник Сільпо відкриває міні-маркети під брендом Foody

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також