06 травня 2021

За минулий тиждень бізнесу видано кредитів за програмою 5-7-9 на рекордну суму

За минулий тиждень бізнесу видано кредитів за програмою 5-7-9 на рекордну суму
1148

За останній тиждень банки-учасники програми “Доступні кредити 5-7-9%” підписали 696 договорів на рекордну суму 2,4 млрд грн. Зокрема, 1,6 млрд  грн від загальної суми укладених за останній тиждень угод складають антикризові кредити на поповнення оборотних коштів під 0%. 621 млн грн - це видані уповноваженими банками угоди з рефінансування попередньо виданих кредитів, а сума інвестиційних кредитів склала 190 млн грн. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Мінекономіки.

“Квітень став найуспішнішим місяцем для програми: було видано 3 358 кредитів на 9,2 млрд грн. Практично щотижня ми спостерігали позитивну динаміку як за кількістю підписаних договорів, так і по виплаченим сумам. Ці гроші - вагомий внесок у відновлення та розвиток малого і середнього бізнесу в Україні ”,- прокоментував Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Від старту програми банки-учасники видали 15 064 кредитів  на загальну суму 38,2 млрд грн. З них 16,3 млрд грн – рефінансування попередньо отриманих позик,  5,5 млрд грн підприємці отримали на капітальні інвестиції та  16,4 млрд грн в якості антикризових кредитів на поповнення оборотних коштів під 0%.

Найактивнішими учасниками програми є представники сільського господарства (50%), торгівлі та виробництва (22%) та промислової переробки (15%). За регіональною класифікацією лідерами залишаються Харківська, Львівська, а також Київська області.

Читайте також: Україна за півроку відкрила 8 нових експортних ринків

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також