11 травня 2021

Працівники «Макдональдс» влаштовують масовий страйк у США

Працівники «Макдональдс» влаштовують масовий страйк у США
1242

Співробітники мережі ресторанів швидкого харчування у великих містах США готуються вийти на масові страйки. Планована дата протестів - 19 травня, організатори заходу вибрали цю дату, оскільки на наступний день компанія проводить щорічні збори акціонерів і протести можуть вплинути на прийняті керівництвом рішення, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Malls.

Основною вимогою до компанії протестувальники називають підняття заробітної плати. Від «Макдональдс» домагаються підняття мінімальної плати за годину роботи до рівня 15 доларів.

Страйк проводиться на тлі гострої нестачі робочої сили в ресторанній індустрії, яка починає відновлюватися після важких наслідків пандемії. Ресторани McDonald's зараз знаходяться в процесі найму тисяч співробітників, готуючись обслужити зростаючий потік покупців в завантажений літній період.

Відповідаючи на претензії працівників, компанія розповсюдила звернення по електронній пошті, в якому підкреслила, що встановлення розмірів мінімальної заробітної плати - це прерогатива органів влади. При цьому лист також містить запевнення, що компанія готова до діалогу і ставить інтереси працівників на перше місце.

Страйк працівників «Макдональдс» є частиною більш масштабного руху Fight for $ 15 ( «Боротьба за $ 15»), який проходить у США. Підняття мінімальної оплати до $ 15 за годину вже до 2025 року навіть є однією з обіцянок президента США Джо Байдена.

Метою Fight for $ 15 є підвищення мінімальної погодинної оплати, проти чого виступають великі компанії, які побоюються, що такий крок призведе до зростання витрат. «Макдональдс» займає в цьому питанні двоїсту позицію. Компанія раніше заявила, що припиняє процес лобіювання проти підвищення федеральної заробітної плати, проте як і раніше є членом Національної асоціації ресторанів і Міжнародної асоціації франчайзингу, які продовжують виступати проти підвищення. Труднощі для компанії представляє також і те, що понад 90% ресторанів мережі розвиваються за моделлю франшизи, а значить рішення про підняття зарплати буде прийматися окремо кожним оператором, що значно ускладнює процес.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також