25 травня 2021

Coca-Cola Co потрапила під антимонопольне розслідування в ЄС

Coca-Cola Co потрапила під антимонопольне розслідування в ЄС
1495

Антимонопольні регулятори Європейського Союзу розпочали попереднє розслідування стосовно корпорації Coca-Cola Co, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Logist.FM.

За словами речника Європейської Комісії, на сьогодні лише розіслані анкети, які мають допомогти зібрати достатньо об’єктивної інформації стосовно роботи Coca-Cola Co на європейському ринку. Про те, яких результатів очікують та коли приблизно вони мають з’явитися, офіційні джерела поки що не повідомляють.

Зі свого боку, представники Coca-Cola висловили свою готовність співпрацювати з європейськими антимонопольними органами, але також утрималися від коментарів відносно наслідків розпочатого розслідування.

Однак представники лобістської групи EuroCommerce, до складу якої входять Carrefour, IКЕА, Metro та Tesco, заявили, що практика продажів деяких транснаціональних брендів викликає занепокоєння у роздрібних та оптових торговців. Як стверджує керівник EuroCommerce Крістіан Вершуерен, організація протягом багатьох років вказувала на проблеми, які виникають у стосунках між великими виробниками та рітейлерами, коли одна зі сторін починає використовувати свою ринкову владу для отримання односторонньо вигідних умов ведення бізнесу та встановлення обмежень у конкурентному середовищі на свою користь.

Нещодавно Coca-Cola відзвітувала про результати роботи у першому кварталі поточного року, які показують, які після поступового відновлення роботи ресторанів та інших закладів громадського харчування зростають прибутки виробника напоїв. Так, чистий дохід компанії досягнув 902 млрд американських доларів (проти 8,6 млрд за аналогічний період минулого року).

Читайте також: Coca Cola оновить дизайн своєї упаковки

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також