03 червня 2021

Тариф на перевезення контейнера з Шанхаю до Роттердама перетнув позначку 10 тисяч доларів

Тариф на перевезення контейнера з Шанхаю до Роттердама перетнув позначку 10 тисяч доларів
1019

Індекс світових контейнерів Drewry, опублікований минулого четверга, показав, що ставка на 40-футовий контейнер від Шанхаю до Роттердама зросла до 10174 доларів США, що на 3,1% більше, ніж було тиждень тому, і на 485% більше, ніж рік тому. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Logist.FM.

Надзвичайно високі тарифи на вантажні перевезення дозволили вийти на ринок новим учасникам ринку, які тепер заявляють про початок надання регулярних послуг на марштурі між Китаєм та Європою. У результаті флот розширився до 4200 контейнерних суден.

Також аналітики зазначають, що минулий тиждень був рекордним за обсягом витрачених коштів на перевезення з Китаю. З початку року до Європи замовлено уже понад 2,2 млн TEU, що у 12 разів більше, ніж було за 5 місяців 2020 року, коли через закриття Азії, а потім і ЄС відправили менше 185 тисяч контейнерів.

Попередній рекорд було встановлено у 2005 році. Але й тоді кількість замовлених за той же період контейнерів була на 60% меншою, ніж зараз, відзначають аналітики.

Читайте також: Високі ставки на транспорті відлякують імпортерів з Китаю

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також