03 червня 2021

Польська пошта попереджає про фішинг-шахрайство під виглядом надання нової послуги від її імені

Польська пошта попереджає про фішинг-шахрайство під виглядом надання нової послуги від її імені
1167

Небезпека чатує не тільки на поляків, але й на клієнтів з інших країн. Польський поштовий оператор (Poczta Polska) запустив нову послугу – митну обробку вантажів поза межами Європейського Союзу. Цим одразу скористалися шахраї, які діють нібито від імені Польської пошти, пропонують цю ж послугу та заволодівають грошима й конфіденційною інформацією своїх жертв, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Logist.FM.

Йдеться про банальний фітинг, пояснюють представники Poczta Polska. Шахраї розсилають повідомлення з проханням заповнити митну документацію на обрані за кордоном товари.

Як правило, йдеться про інтернет-магазини в Азії та дуже привабливі цінові пропозиції. Щойно людина відкриває вкладений в електронному листі файл або переходить за посиланням, на його комп’ютер потрапляє вірус.

За словами речниці Польської пошти Юстини Сівек, гроші з рахунків жертв зникають, якщо вони надають достатньо даних для управління банківським рахунком чи платіжною карткою. Але якщо на ваш пристрій потрапляє троян, це дозволяє отримати ще більше особистих даних або ж взагалі взяти рід контроль ваш пристрій та надалі діяти вже від вашого імені.

Речниця наголосила, що Poczta Polska не надсилає клієнтам електронних листів щодо митних зборів і ніколи не просить їхні банківські реквізити. Тож варто виявляти обачність, бо жертвами шахраїв можуть стати як приватні особи, так і комерційні компанії.

Читайте також: У Данії запровадили повернення інтернет-замовлень через поштомати

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також