11 червня 2021

ЄС виділить 85 млрд євро для відновлення транспортної галузі після пандемії

ЄС виділить 85 млрд євро для відновлення транспортної галузі після пандемії
1342

Держави-члени ЄС спільно виділять щонайменше 85 мільярдів євро для відновлення стійкості транспортної галузі, яка зазнала великих збитків під час пандемії. Таку заяву зробила президент Єврокомісії Урсула фон дер Лейен, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Logist.FM.

Кошти будуть використані для стимулювання розвитку транспортних підприємств та операторів. Йдеться про підтримку цифрової залізничної інфраструктури, розширення мережі зарядних станцій для електромобілів, а також про розвиток у сфері міської мобільності, у тому числі з використанням альтернативних транспортних засобів.

Вказані кошти вже передбачені для витрат у бюджеті ЄС. Тут використано сім основних джерел фінансування, найбільш потужним з яких є Фонд відновлення та стійкості (RRF). Для отримання допомоги за цією програмою держави-члени ЄС повинні подати заявки із планами використання фінансів. У них мінімум 37% грошей повинні використовуватися на запровадження кліматично нейтральних технологій, а ще 20% – на розвиток цифрових технологій.

Урсула фон дер Лейен обіцяє, що гроші почнуть надходити уже найближчими тижнями. На сьогодні Єврокомісія отримала уже 23 національні плани, за якими може бути виділена допомога. Досі не зголосилися лише Болгарія, Естонія, Мальта та Нідерланди.

Читайте також: Жителям Гонконгу видадуть купони на $ 645 для стимулювання споживання

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також