01 липня 2021

Україна має намір заборонити імпорт молока з Білорусі

Україна має намір заборонити імпорт молока з Білорусі
1290

Українські молочні компанії мають намір ініціювати заборону на імпорт молока і молочних продуктів з Білорусі, яка ще у 2016 році ввела ембарго на ввезення молочної продукції з України. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на agronews.ua.

“Готуємо заяву про захист від білоруської молочної продукції. У 2015 році Білорусь підтримала ембарго Росії, введене на українську молочну продукцію. І з 1 січня 2016 року жодного кілограма молочної продукції з України на митну територію Білорусі не надійшло. Разом з цим, для експорту в Україну Білорусь відкрила 14 молочних підприємств”, – сказав голова ради директорів Союзу молочних підприємств України Вадим Чагаровський.

Він зазначив, що представники молочної галузі вважають за необхідне вжити заходів для захисту українського ринку від недружніх і дискримінаційних дій інших держав.

Також Чагаровський додав, що Міністерство економіки відмовилося проводити антидемпінгове розслідування щодо масового імпорту молока в Україну.

“У лютому 14 молочних компаній подали заяву про спеціальне розслідування щодо захисту від зростаючого імпорту. На жаль, Мінекономіки відмовило нам у розслідуванні. Ми готуємо повторну заяву, яку подамо найближчим часом”, – повідомив він.

Читайте також: Україна скоротила виробництво молока

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також