15 липня 2021

Microsoft анонсувала хмарну платформу для бізнесу з аналітики вуглецевих викидів

Microsoft анонсувала хмарну платформу для бізнесу з аналітики вуглецевих викидів
1164

Microsoft представила хмарне рішення Microsoft Cloud for Sustainability, яке допоможе компаніям вимірювати й аналізувати обсяги викидів вуглекислого газу. Це дозволить приймати більш ефективні заходи для їхнього зниження. Платформа запуститься в режимі попереднього доступу пізніше в цьому році, повідомляє TradeMaster.UA.

Рішення включає в себе SaaS-інструменти, які дозволяють підключатися до джерел даних у режимі реального часу, прискорювати інтеграцію даних, більш точно враховувати викиди вуглецю, формувати звітність, вимірювати ефективність досягнення цілей і надавати рекомендації для компаній.

У Microsoft запропонували кілька сценаріїв використання платформи. Наприклад, компанії зможуть запропонувати своїм бізнес-клієнтам оціночну шкалу сталого розвитку, клієнти зможуть визначати джерела викидів і відстежувати їхнє скорочення, а всю інформацію можна буде об'єднати в один звіт.

Також Microsoft взяла на себе нове екологічне зобов'язання «100/100/0». До 2030 року 100% електроспоживання Microsoft протягом 100% часу буде забезпечено безвуглецевою енергією.

Згідно з дослідженням BCG, на тлі пандемії разом з ростом попиту на телеком-послуги різко збільшилися і викиди вуглекислого газу в навколишнє середовище. Через десяток років оператори можуть обійти будівельну галузь за цим показником, прогнозують аналітики.

Читайте також: Екс-гендиректор Microsoft став дев'ятим членом «клубу $100 млрд»

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також