04 серпня 2021

Нейромережа за допомогою розумних камер почала стежити за роботою водіїв Amazon і визначати їх зарплату

Нейромережа за допомогою розумних камер почала стежити за роботою водіїв Amazon і визначати їх зарплату
1477

Amazon впровадила нейромережу, яка за допомогою розумних камер у салоні машини служби доставки стежить за водіями, оцінює їхню роботу, а також визначає «рейтинг безпеки» і зарплату, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на The Information.

Так, одна з розумних камер знаходиться під дзеркалом заднього виду і спрямована прямо на водія. Вона фіксує такі дії, як проїзд на червоне світло світлофора, ігнорування знаку «Стоп!», порушення швидкісного режиму і дистанції між автомобілями.

Також камери аналізують мову тіла і міміку водія, видаючи сигнал, якщо він позіхнув, подивився на телефон або почав розмову.

У разі порушення нейромережа знижує «рейтинг безпеки» водія, списуючи 1 бал. За проїзд на червоне світло та ігнорування знаку «Стоп!» - водій отримає одразу 10 штрафних балів.

Наприкінці тижня нейромережа розсилає керівникам результати роботи кожного водія. За високий «рейтинг безпеки» водій отримує фінансові бонуси, а низький загрожує йому звільненням.

Частина водіїв Amazon назвала установку розумних камер втручанням в приватне життя, і звільнилася з Amazon. Компанія у свою чергу підкреслює, що система контролю потрібна для забезпечення безпеки під час руху.

«Ми протестували систему на маршрутах доставки загальною довжиною більше 3 млн км. Кількість аварій знизилася на 48%, порушень - на 20%, поїздок з непристебнутим ременем безпеки - на 60%, також водії на 45% рідше стали відволікатися від дороги», - пояснили в Amazon.

Читайте також: Amazon оштрафували на рекордні $885 млн за порушення правил захисту даних клієнтів

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також