06 вересня 2021

IKEA дасть «друге життя» ковдрам і подушкам

IKEA дасть «друге життя» ковдрам і подушкам
1270

Бельгійський підрозділ IKEA в якості експерименту запускає проєкт із переробки й очищення пухових і пір'яних наповнювачів ковдр і подушок, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Retail Detail.

Нова ініціатива з переробки використаних товарів стане частиною більш широкої стратегії сталого розвитку IKEA. Компанія розраховує надихнути клієнтів мережі приносити до роздрібних магазинів старі або невикористані подушки та ковдри, наповнені пухом або пір'ям, щоб передати їх на вторинну переробку.

Наразі подушки та ковдри з подібними наповнювачами занадто часто потрапляють до категорії «побутові відходи» через відсутність системи рециркуляції. Бельгія стала першою країною у світі, в якій протягом останнього півріччя була випробувана програма з утилізації подібних речей. Після завершення експерименту така утилізація може з'явитися й в інших європейських країнах.

1 вересня 2021 року бельгійські магазини IKEA почали приймати «пух і пір'я» на переробку від відвідувачів. Зібрані товари пройдуть дезінфекцію та хімчистку після первинного сортування, а потім їх можна буде повторно використовувати. До 2030 року IKEA розраховує стати компанією з 100% замкнутим циклом споживання товарів, а також випускати якомога більше продукції, виготовленої з перероблених або поновлюваних матеріалів.

Читайте також: IKEA зайнялася викупом і перепродажем старих меблів

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також