09 вересня 2021

Китай продовжує нарощувати експорт товарів всупереч прогнозам аналітиків

Китай продовжує нарощувати експорт товарів всупереч прогнозам аналітиків
1352

Нестабільна ситуація з пандемією у світі й обмеження виробництва товарів у Південно-Східній Азії, викликане недавніми спалахами дельта-варіанту вірусу Covid-19, сприяли підвищенню світового попиту на китайські товари минулого місяця, що призвело до сильнішого, ніж очікувалося, зростання експорту. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Bloomberg.

Аналітики й економісти прогнозували, що зростання китайського експорту зійде нанівець у другій половині цього року, після того як він злетів до рівня, що перевищує допандемійний, на тлі високого попиту з боку заблокованих розвинених країн.

Але нові офіційні дані показали, що серпневий експорт значно зріс, здивувавши експертів 25,6-процентним зростанням у річному обчисленні.

Це виявилося несподівано вище очікувань опитування Bloomberg, який прогнозував зниження темпів зростання до 17,3% після стриманого липневого показника в 19,3%.

За словами аналітиків після виходу офіційних даних, спостерігалося зростання експорту всіх видів споживчих товарів китайського виробництва, включаючи електроніку, меблі, побутову техніку, іграшки та товари для відпочинку, оскільки роздрібні торговці в країнах з розвиненою економікою почали поповнювати свої запаси напередодні Різдва.

Також збільшився експорт механічної, електричної та високотехнологічної продукції.

Китайський імпорт також перевершив очікування, збільшившись у серпні на 33,1% у порівнянні з роком раніше, що вище зростання на 28,1% у липні, а також перевершив очікування опитування Bloomberg, який передбачав зростання на 26,9%.

Читайте також: Китай відмовився від кількох партій українського ячменю

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 


Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також