13 вересня 2021

Carrefour створила конкурента Amazon Go без кас і продавців

Carrefour створила конкурента Amazon Go без кас і продавців
1313

Французький продуктовий рітейлер Carrefour, один з лідерів на світовому ринку, оголосив про відкриття свого першого магазина безкасового обслуговування. Супермаркет працює за принципом Amazon Go, дозволяючи покупцям здійснювати покупки, минаючи традиційні каси. У магазині працює система датчиків і камер, а списання з клієнтського рахунку відбувається автоматично, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на RetailDetail.

Новий технологічний Carrefour відкрився на площах торгово-розважального центру Mall of Emirates в Дубаї. Роботу незвичайного магазину забезпечують майже сто камер, розташованих по периметру торгового залу. Датчики і сенсори, а також розумні полки замінюють традиційних співробітників, відстежуючи дії покупців, починаючи від входу до магазину.

Для Carrefour це вже не перший досвід відкриття інноваційних технологічних магазинів, які дозволяють здійснювати покупки в обхід кас. Але раніше формат припускав самостійне сканування товарів покупцями. У дубайському супермаркеті рітейлер нарешті представив повністю автоматизовану систему, що дозволяє здійснювати покупки у безбар'єрному середовищі.

Вхід до супермаркету надається клієнтам, які встановили у смартфон мобільний додаток MAF Carrefour, призначений для розпізнавання покупців. Після здійснення покупок сума автоматично списується з рахунку, а клієнт отримує електронний чек. Так уже кілька років працюють магазини Amazon Go. У планах Carrefour також відкриття ще декількох подібних точок в ОАЕ.

Читайте також: Carrefour випробує сервіс підписки

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також