04 жовтня 2021

Carrefour придивляється до Auchan

Carrefour придивляється до Auchan
1525

Французька мережа Carrefour вивчає різні сценарії консолідації, зокрема і з мережею Auchan - основним конкурентом Carrefour. У разі, якщо мережі дійдуть згоди - вони можуть стати лідерами ринку, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Retail Detail.

Генеральний директор Carrefour вважає, що французький ринок роздрібної торгівлі занадто фрагментований і для його зміцнення необхідна консолідація. У 2018 році він провів переговори з галузевим партнером Groupe Casino, які не увінчалися успіхом. У зв'язку з цим, Carrefour продовжує шукати інших потенційних кандидатів і придивляється до Auchan.

Навесні 2021 року Олександра Бомпар почав переговори з власником Auchan - родиною Мулліез. Передбачається, що злиття з мережею гіпермаркетів на півночі Франції може суттєво змінити правила гри та дозволити Carrefour стати номером один на французькому ринку, випередивши нинішнього лідера ринку Leclerc. На даний момент Carrefour займає 19% ринку у Франції, Auchan - 8,9%, а Leclerc - близько 21%.

При цьому, Бартелемі Гіслен, президент AFM (управляє Auchan) зазначив, що компанія «може обговорювати союзи або партнерства, але одне можна сказати напевно: ми ніколи не буде продавати Auchan».

Нагадаємо, що і Carrefour, і Auchan можуть досягти в результати злиття значної синергії між закупівлями і витратами. Крім того, обидві групи мають точки перетину не тільки у Франції, але і в Іспанії, Польщі, Румунії та Тайвані. На даний момент неясно, чи будуть продовжені переговори між мережами. Представники компаній утримуються від коментарів.

Аналітики вважають, що антимонопольні органи не дозволять мережам злитися таким чином, оскільки тоді зросте ризик виникнення монополії в декількох французьких містах.

Читайте також: Полиці в бельгійських Carrefour спорожніли через страйки в розподільних центрах

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також