08 жовтня 2021

"Журавлик" більш не в небі: MAYSKIY офіційно став екочаєм

"Журавлик" більш не в небі: MAYSKIY офіційно став екочаєм
1896

ТМ MAYSKIY став першим українським брендом серед локальних чайних виробників, який отримав знак відповідності світовим еконормам.

В рамках реалізації стратегії ESG, продукція ТМ MAYSKIY пройшла еко-сертифікацію згідно ДСТУ ISO 14024. За результатами оцінки відповідності, прийнято рішення про відповідність заявленої продукції вимогам СОУ ОЕМ 08.002.03.077 «Чай і чайні напої. Екологічні критерії оцінки життєвого циклу». В процесі аудиту було перевірено споживче пакування, яке відповідає вимогам чинного законодавства.

Пакування може бути переробленим в майбутньому і не оброблене таким чином, який перешкоджає подальшому переробленню. Маркування продукції, поданої на сертифікацію, відповідає вимогам чинного законодавства і має всі необхідні знаки для подальшого перероблення. Аудитори високо оцінили підприємство й чинні процедури у сфері управління екологією, а також заплановані заходи щодо реалізації екологічної політики нашої компанії. Компанія MAY-Ukraine має офіційне право на розміщення екознака «Зелений Журавлик» на продукції ТМ MAYSKIY.

Маркування «Зелений журавлик» визнається у 60 країнах світу і є включеним до Глобальної мережі екологічного маркування GEN. «Зелений журавлик» — знак добровільної сертифікації. Виробник, прагнучи отримати право наносити його на свою продукцію, витрачає чимало часу і коштів на приведення виробництва до необхідних стандартів. Іноді цей процес займає кілька місяців, іноді — кілька років. Дозвіл на маркування «Зеленим журавликів» видає уповноважений орган сертифікації ВГО «Жива планета», а вимоги, яким повинен відповідати товар або послуга, прописані в ДСТУ ISO 14024-2002.

Екологічно, натурально та офіційно

Водночас, обов'язкові державні маркування означають лише відповідність українським стандартам виробництва і не гарантують екологічності й натуральності. Недобросовісний виробник, лише додавши кілька слів на етикетку товару поруч зі знаком відповідності — натуральний, органічний, біологічний, міг вводити покупця в оману і не нести за це ніякої відповідальності. Адже тривалий час в українському законодавстві не існувало чітких критеріїв і стандартів визначення екологічності й натуральності.

Наконечна Тетяна, заступник Генерального директора з питань якості, безпеки харчової продукції та соціальної відповідальності стверджує, що майже 70% охочих отримати "Зеленого журавлика" не проходять процедуру з першого разу. «Підприємству дають рекомендації щодо поліпшення екологічних норм стосовно сировини й методів виробництва і не забороняють робити нові спроби до отримання бажаного результату». Також Тетяна Наконечна підтверджує, що вимоги до продукції з даної позначки найсуворіші. «Процедура отримання цього екомаркування досить складна, включає тривалу процедуру сертифікації, що підтверджує дотримання екологічних стандартів на всіх етапах виробництва. Під знаком знаходиться код екологічного стандарту, відповідно до якого проходила сертифікацію дана продукція.Тому український споживач, побачивши на пакуванні "Журавлика", може бути впевнений — перед ним якісний, безпечний продукт, що має поліпшені екологічні характеристики».

Лідер серед українських чайних виробників з підтвердженою екорепутацією

ТМ MAYSKIY вперше серед українських чайних виробників завоював цей знак відповідності світовим еконормам. На знакові зображений птах у вигляді молодого зеленого паростка, що летить над планетою Земля. «Журавлик» був зареєстрований ще у 2002 році, і відтоді він повинен вказувати споживачеві на товари й послуги, що не завдають шкоди ні здоров'ю, ні навколишньому середовищу. Тільки такий знак в Україні є гарантією того, що продукт дійсно не містить гормональних препаратів, антибіотиків, важких металів, пестицидів, нітратів, канцерогенів та іншої шкідливої та небезпечної для здоров'я хімії.

Підтверджуючи думки експертів, додамо, що близько 70% продукції з так званими екологічними позначками не мають відповідних стверджувальних документів та сертифікатів. І є нічим іншим, як грінвошінгом, тобто "зеленим відмиванням" репутації виробника.

 

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також