10 грудня 2021

Інфляція у США досягла рекорду за 40 років за підсумками листопада

Інфляція у США досягла рекорду за 40 років за підсумками листопада
1995

За підсумками листопада інфляція у США прискорилася до 6,8% — це рекордний показник майже за 40 років. За підсумками червня 1982 року вона становила 7,2%, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на The Bell.

Згідно з даними міністерства праці США, опублікованими у п'ятницю, індекс споживчих цін зріс на 6,8% порівняно з листопадом 2020 року. Порівняно з жовтнем 2021 року інфляція прискорилася на 0,8%, перевищивши прогнози аналітиків і продовживши тенденцію значного зростання, що почалася на початку цього року. Ціни зростали випереджаючими темпами у більшості категорій. Найбільший внесок у загальну інфляцію зробили зростання цін на бензин, житло, продукти харчування та автомобілі.

Економісти Рід Пікерт і Метью Бослер у розмові з Bloomberg виділили кілька основних факторів, через які інфляція б'є багаторічні рекорди: через пандемію стало важче виробляти продукцію та доставляти її на тлі локдаунів, а водночас уряди підтримували населення в умовах кризи, тому домогосподарства прагнули витрачати. «Це був шок попиту, - говорить Анета Марковська, головна фінансова економістка Jefferies. - По суті, цей інфляційний імпульс викликали американські споживачі, просто купуючи більше товарів, ніж може зробити світова економіка».

Заробітна плата протягом останніх місяців істотно зросла, але її темпи зростання продовжують відставати від інфляції. Середня погодинна заробітна плата в США з поправкою на інфляцію впала на 1,9% у листопаді, порівняно з роком раніше, - це найбільше падіння за шість місяців.

Bloomberg зазначає, що багаторічні рекорди за рівнем інфляції у США серйозно впливають на рейтинг президента Джо Байдена. Зростання цін також ставить під сумнів остаточний розмір та долю інфраструктурного проєкту Байдена на $4 трлн Build Back Better.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також