13 грудня 2021

«Топи» найбільших компаній влаштували найбільший за багато років розпродаж акцій

«Топи» найбільших компаній влаштували найбільший за багато років розпродаж акцій
1421

Засновники та керівники компаній цього року розпродавали свої пакети у рекордних обсягах. Це природно на хвилі рекордного зростання котирувань у більшості секторів, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на The Wall Street Journal.

Цього року 48 «топів» — вчетверо більше, ніж у середньому з 2016 до 2020 року включно — виручили від продажу акцій своїх компаній $200 млн і більше.

Сума продажів інсайдерами компаній S&P 500 на початок грудня досягла $63,5 млрд, що в півтора рази більше, ніж у 2020 році. Дві третини продажів ($41 млрд) припало на технологічні компанії.

Листопадовий пік розпродажів ($15,6 млрд) пов'язаний із «податком на мільярдерів», що загрожує найзаможнішим людям США. З ним пов'язані продажі акцій засновником Tesla Ілоном Маском і, ймовірно, керівником Microsoft Сатьєю Наделлою.

Багато мільярдерів продавали акції вперше за кілька років. Крім Маска, це співзасновники Google Ларрі Пейдж та Сергій Брін, спадкоємець засновників Estee Lauder Рональд Лаудер та керівництво Dell. Власниця Walmart сім'я Уолтон збільшила продажі вчетверо до минулого року (до $6,5 млрд), засновник Facebook Марк Цукерберг – у сім разів.

«Природньо, що люди користуються можливістю, що відкрилася, - зазначив головний аналітик InsiderScore People Бен Сілверман. — Вони весь рік нам казали, що ринок перегрітий».

Читайте також: Інфляція у США досягла рекорду за 40 років за підсумками листопада

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також