17 травня 2022

Apple планує випустити iPhone із зарядним роз'ємом USB-C замість Lightning

Apple планує випустити iPhone із зарядним роз
921

Корпорація Apple тестує прототипи смартфонів із зарядним портом USB-C замість Lightning, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Bloomberg. Також виробник розробляє адаптер-перехідник USB-C, який дозволить аксесуарам, призначеним для Lightning, працювати з майбутніми моделями.

Однак, пристрої з новим роз'ємом стануть доступні користувачам тільки з 2023 року. Новинки-2022 все ще будуть оснащені Lightning, пише видання. Цей тип порту зараз використовується в інших пристроях виробника, і невідомо, чи замінить компанія Lightning повністю.

Тим не менш, деякі гаджети Apple вже мають USB-C - планшети iPad і комп'ютери Mac. Це ускладнює становище користувачів, оскільки порушує однаковість. І їм доводиться мати одразу кілька різних зарядних пристроїв та проводів.

Співрозмовники Bloomberg вважають, що рішення Apple також пов'язане з новим європейським законодавством щодо виробників техніки. У вересні 2021 року Єврокомісія запропонувала законопроєкт, який зобов'язує виробників встановлювати однаковий роз'єм для заряджання на мобільні телефони, планшети, навушники, а також інші електронні пристрої, що використовуються на території Євросоюзу.

Читайте також: Apple припиняє випуск iPod

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також