17 травня 2022

Національний інтернет-провайдер ОАЕ Etisalat викупив 9,8% акцій Vodafone за $4,4 млрд

Національний інтернет-провайдер ОАЕ Etisalat викупив 9,8% акцій Vodafone за $4,4 млрд
1076

Національний стільниковий та інтернет-провайдер Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) e& (Emirates Telecoms Group), що надає послуги під брендом Etisalat, викупив 9,8% акцій у телекомунікаційній групі Vodafone. Сума операції склала $4,4 млрд. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Reuters.

У e& відзначили, що покупка спрямована на зміцнення позицій компанії у сфері цифрових послуг та обумовлена наміром вийти на нові ринки в Африці, Європі й Азії. У компанії немає планів купувати групу цілком.

«Ми розглядаємо цю інвестицію як хорошу можливість для e& та її акціонерів, оскільки вона дозволить нам розширювати та розвивати наш міжнародний досвід відповідно до стратегічних амбіцій», — зазначив генеральний директор телекомунікаційного холдингу Хатем Довідар.

У Vodafone наголосили, що сподіваються на побудову довгострокових відносин з e&. «Ми продовжуємо добиватися значного прогресу в реалізації наших довгострокових стратегічних планів і представимо оновлену інформацію у фінансовому звіті 17 травня», - заявили в компанії.

Для можливості впливати на діяльність оператора у e& достатньо акцій, однак у компанії «повністю підтримують» поточну бізнес-стратегію Vodafone, а також раду директорів та управлінську команду.

Vodafone, як і інші оператори мобільного зв'язку, зазнає труднощів на ринках, де конкуренція та регулювання призвели до зниження цін на послуги, зазначає видання. У 2022 році чистий борг групи досяг €44,3 млрд ($46,1 млрд). Головний виконавчий директор Vodafone Нік Рід також зазнає тиску — з моменту його вступу на посаду у 2018 році акції компанії втратили понад 20% вартості.

E& нещодавно розділила свій бізнес на два напрямки: e&life, що спеціалізується на споживчих послугах, та e&enterprise, що надає цифрові послуги уряду та бізнесу. За словами генерального директора e&, телекомунікаційний підрозділ Etisalat займає сьоме місце у світі з ринкової капіталізації.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також