14 червня 2022

Євросоюз планує штрафувати соцмережі за дипфейки та фальшив акаунти

Євросоюз планує штрафувати соцмережі за дипфейки та фальшив акаунти
1065

Європейська комісія розгляне новий варіант кодексу щодо протидії дезінформації. Він включатиме оборотні штрафи для IT-компаній, таких як Google, Twitter, Meta (власниця Facebook), за наявність дипфейків і фальшивих облікових записів на їхніх платформах, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Reuters.

Компанії, які підписали документ, зобов'язуються протидіяти поширенню дипфейків та фейкових акаунтів у соціальних мережах у рамках дотримання політики щодо «неприпустимої маніпулятивної поведінки на своїх майданчиках». Документ передбачає штрафи до 6% від світового обороту ІТ-гігантів, які володіють соціальними мережами.

Компанії повинні будуть протягом шести місяців запровадити заходи, що усувають всю неправдиву інформацію у соцмережах. Крім того, вони зобов'язуються боротися з рекламою, що містить дезінформацію, та забезпечувати більшу прозорість політичної реклами.

Нагадаємо, що кількість помилкових облікових записів стала причиною конфлікту Ілона Маска та керівництва компанії Twitter, яку підприємець планує придбати. Бізнесмен пригрозив відмовитися від угоди у випадку, якщо йому не доведуть, що кількість рейкових користувачів не перевищує 5%. Маск наполягає, що їх не менше ніж 20%.

Читайте також: Twitter тестує функцію нагадування продажів лімітованих товарів

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також