16 серпня 2022

Спотові ставки на контейнерні перевезення з Китаю стрімко падають

Спотові ставки на контейнерні перевезення з Китаю стрімко падають
1211

Хоч зараз настав сезон найбільшого попиту на контейнерні перевезення з Азії, спотові ставки на океанських суднах стрімко падають. Зокрема, зафіксована чітка негативна динаміка індексу контейнерних вантажів NCFI. У напрямку до Північної Європи та Середземномор’я навіть почали вирушати недовантажені контейнеровози. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Logist.FM.

Так, північноєвропейський Freightos Baltic Index (FBX) протягом минулого тижня знизився на 5% до ставки у 9 969 доларів за сорокафутовий контейнер. Падіння оплати за перевезення такого ж контейнера до Середзамномор’я становило 10% до 10 649 доларів. Причиною більшої вартості експерти називають меншу проблему із заторами на південному узбережжі Європи.

Також індекс FBX, що стосується західного узбережжя США, знизився на 11%. Вартість перевезення контейнера становить 5 939 доларів, оскільки очікування біля портів скоротилося приблизно до трьох днів. На східному узбережжі Сполучених Штатів ставка впала на 6% до 9 560 доларів.

За прогнозом Global Port Tracker, що був опублікований наприкінці минулого тижня, цього року варто очікувати скорочення обсягів контейнерних перевезень з Азії, яке продовжиться також у 2023-му.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також