19 вересня 2022

LVMH підвищить енергоефективність на 10 %

LVMH підвищить енергоефективність на 10 %
1237

Після заклику президента й уряду Франції холдинг LVMH розробив набір заходів, спрямованих на підвищення енергоефективності, що зменшить споживання енергії на 10 % у річному плані, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на PROfashion.

План набуде чинності в жовтні 2022 року в підрозділах LVMH у Франції, а потім буде введений в інших країнах відповідно до законів та регуляторних актів, прийнятих у них. Поки що тривалість програми обмежена на один рік.

Забезпечити енергетичні ресурси на рівні 10% на рік мають два ключові кроки:

- Відключення освітлення в магазинах від 22 до 7 годин (в адміністративних установах з 21 години).

- Зміна температури в приміщеннях у всіх промислових та адміністративних приміщеннях, а також у роздрібних приміщеннях порівняно з раніше встановленими стандартами: на -1 ° C взимку та +1 ° С -влітку.

Ці заходи - це мінімум, яку кожна з компаній може покращити відповідно до власних характеристик.

Наприклад, план підвищення ефективності відділу Moët Hennessy передбачає 15% заощаджень у 2023 році по всьому світу порівняно з 2021 роком.

Крім того, LVMH задіє 34 000 своїх працівників у Франції в розподілі нових моделей споживання енергії. Планується розпочати велику масштабну інформаційну кампанію для формування звичок з економії енергії. Так, працівників закликатимуть вимикати світло та монітори комп’ютерів на період відсутності, рідше використовувати ліфт і друкувати менше документів, враховувати піки споживання при плануванні енергетичних інтенсивних операцій.

Співробітникам LVMH у Франції рекомендують використовувати мобільний додаток ECOWATT, що дозволяє керувати споживанням будинку та координувати його з піковим попитом.

Холдинг також оголосив про збільшення інвестицій у сфері енергоефективності, які будуть спрямовані на моніторинг споживання енергії (встановлення додаткових датчиків та розумних лічильників) та розвитку відновлюваних джерел енергії у всьому світі. Фахівці компанії проводили розрахунки щодо використання нових методів освітлення та теплових якостей кольорів. За словами LVMH, його споживання енергії у Франції становить 354 000 МВт на рік, що еквівалентно споживанню міста з населенням 150 000 людей.

У 2021 році холдинг оголосив про намір досягти 100%, забезпечуючи всі його об'єкти (семінари, магазини, офіси) через джерела відновлюваної або низької вуглецевої енергії до 2026 року. Сьогодні LVMH використовує у Франції на 100% екологічно чисту електроенергію, в інших країнах світу частка відновлюваної енергії становить 39%.

Читайте також: LVMH проведе Дні відкритих дверей

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також