07 жовтня 2022

Молл замість електростанції. Кінець ери торгівельних центрів у Великій Британії

Молл замість електростанції. Кінець ери торгівельних центрів у Великій Британії
1349

У Лондоні готується відкрити новий торгово-розважальний центр Battersea. З його відкриттям, яке заплановано на 14 жовтня 2022 року, фактично завершиться п'ятдесятирічна ера будівництва шопінг-моллів у всьому Сполученому Королівстві. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Malls.

Аналітики констатують, що ринок торгівельної нерухомості Великої Британії досяг повного насичення. На сьогоднішній день в країні немає жодного міста, яке потребує появи нових торгових центрів.

Молл Battersea Power Station, що відкривається на місці електростанції, - приголомшливого пам'ятника архітектури - сповіщає про кінець активності девелоперів у торговому сегменті.

Будівля була побудована у два етапи в 1930-х та 1950-х роках. У минулому столітті Battersea Power Station забезпечував 20% енергетичних потреб Лондона. Однак до початку 1980-х будинок був розібраний, а потім безконтрольно руйнувався протягом десятиліть.

У 2012 році інвестори з Малайзії обрали ділянку для перепланування та вирішили спорудити тут масштабний багатофункціональний комплекс із житловими, офісними та торговельними площами. А в центрі проєкту знову опинилася оновлена електростанція Battersea Power Station.

Напередодні компанія Development Company, яка виступає забудовником проєкту, оголосила, що 90% площ нового торгового центру вже здані в оренду або знаходяться в процесі укладання договорів. На момент офіційного відкриття зі 100 орендарів для покупців відчинять двері близько 60 магазинів і ресторанів. Більшість магазинів запрацюють до Різдва, а у 2023 році відкриються фітнес-клуб Third Space та гігантський фудхол Arcade.

У торговій галереї обіцяють представити вражаючий пул орендарів – магазини одягу, косметики та товарів для активного відпочинку. Але залучатиме клієнтів Battersea, зокрема промисловою архітектурою інтер'єрів, в яких поєднується і бруталістський шеронбільський шик, і оздоблення в стилі ар-деко.

Серед орендарів також заявлений оглядовий майданчик під назвою Lift 109, розташований в одній із 109-метрових димових труб. Аналітики зазначають, що новий проєкт може одночасно стати якісним торговим центром, точкою тяжіння всього Лондона та навіть міжнародним туристичним центром.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також