07 жовтня 2022

Глобальні ланцюги постачання змінюються у 4 кварталі 2022 року

Глобальні ланцюги постачання змінюються у 4 кварталі 2022 року
1334

Аналітики двох авторитетних американських платформ Project44 і Flexport говорять про радикальні зміни у глобальних ланцюгах постачання, що відбуваються саме зараз – у четвертому кварталі 2022 року. У першу чергу, йдеться про зміну тенденцій подальшого розвитку світової торгівлі та логістики, пов’язаної з доставкою з Китаю. Але з’являються великі проблеми і на західних ринках, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Logist.FM.

Зокрема, експерти вказують на те, що подальші великі збої у ланцюгах постачання вщухатимуть до кінця року, оскільки Китай поволі втрачає беззаперечне лідерство глобального виробника та постачальника. Також інфляція і відповідне падіння купівельної спроможності у США та ЄС призводить до того, що основні витрати переносяться із купівлі товарів на якість сервісу, у тому числі логістичного. Поступово розсмокчуться навіть проблеми, пов’язані з нестачею інтермодальних потужностей.

А саме вони, нагадаємо, в останні роки турбували найбільше.

Крім того, аналітики згаданих платформ прогнозують появу таких умов на глобальному ринку до кінця року:

- Поліпшиться своєчасність виконання поставок з КНР, якщо китайська влада більше не оголошуватиме масштабних та тривалих карантинів.

- Надмірні запаси на складах американських та європейських компаній примусять продавців знижувати ціни на товари. Це стосується майже всіх великих роздрібних мереж.

- Імовірні зупинки роботи компаній у Європі через надвисокі ціни на пальне та електроенергію.

- Під час планування доведеться більше зважати на кліматичні ризики, оскільки літня спека та урагани у 2022 році вже призводили не лише до збоїв у постачання, але й до пошкодження залізничної інфраструктури, зупинки річкового судноплавства тощо.

Читайте також: У Польщі підрахували, скільки зможуть заробити на повоєнній відбудові України

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також