10 жовтня 2022

Alibaba відмовилася від фінансування «Аліекспрес росія»

Alibaba відмовилася від фінансування «Аліекспрес росія»
1206

Акціонери «Аліекспрес росія» вирішили відмовитися від фінансування маркетплейсу. Alibaba Group зупинила маркетингову активність та скоротила більше половини співробітників підрозділу, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на The Bell.

Alibaba належить 47,85% "Аліекспрес росія". Локальними акціонерами одного з найбільших російських маркетплейсів є холдинг USM Алішера Усманова (24,3%), група VK (15%) та рсійський фонд прямих інвестицій (12,8%).

Раніше Alibaba розраховувала інвестувати врозвиток "Аліекспрес Росія" близько 20 млрд рублів за підсумками 2022 року. Останній раунд інвестицій припав на серпень 2021 року. Щодо інших акціонерів, то VK зупинив вкладення в маркетплейс наприкінці 2021 року. А пізніше аналогічні рішення прийняли USM і РФПІ, що потрапили під санкції.

Джерела на ринку зазначають, що якби Alibaba Group заявила про намір підтримувати бізнес «Аліекспрес рсія», до неї могли б приєднатися й інші акціонери. Але в китайській компанії заявили, що в реаліях, що склалися, розвивати маркетплейс не планують. Відомо, що з кінця лютого штат Аліекспрес скоротився на 700 співробітників. Компанія також відмовилася від будівництва кількох розподільчих центрів на росії.

Читайте також: Alibaba просуває люкс через метавсесвіт

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також