16 листопада 2022

Columbia Sportswear екіпірує місячний апарат, що спускається

Columbia Sportswear екіпірує місячний апарат, що спускається
1436

Як науковий партнер приватної компанії Intuitive Machines, бренд одягу для активного відпочинку Columbia Sportswear надає одну зі своїх розробок для конструювання захисної оболонки космічного корабля від низьких температур,  повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на WWD.

Місячний апарат Nova-C, що спускається, готується до запуску на ракеті SpaceX Falcon 9 в 2023 році. Політ був запланований на четвертий квартал цього року, але в квітні Intuitive Machines перенесли його на наступний рік. Модуль Nova-C займатиметься збором інформації про місячну поверхню, необхідну для підготовки наступної висадки людей на Місяць за програмою космічного агентства NASA «Artemis».

У рамках партнерства фахівці Columbia запропонували використати свої досягнення в галузі інноваційних матеріалів та теплового захисту. Зокрема, ведеться робота щодо варіантів впровадження тепловідбивної технології Sportswear Omni-Heat Infinity в обшивку корпусу Nova-C. Її суть полягає у нанесенні на поверхню одного з шарів оболонки металевих точок золотистого кольору, здатних відбивати тепло назад до його джерела та підтримувати комфортну температуру всередині системи, зберігаючи при цьому певний ступінь проникності зовнішнього шару з метою забезпечення вентиляції.

У свою чергу, ця передова розробка бренду була створена на основі досліджень NASA в галузі терморегулюючих матеріалів. Сьогодні вона використовується у більш ніж 100 моделях верхнього одягу, взуття та інших продуктах Columbia.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також