07 грудня 2022

#AdvantageUkraine: за три місяці Україна отримала понад 500 інвестиційних запитів

#AdvantageUkraine: за три місяці Україна отримала понад 500 інвестиційних запитів
1407

За три місяці роботи інвестиційної платформи Advantage Ukraine надійшло більш ніж 500 запитів щодо можливостей інвестування в Україні, а також пропозицій проектів та торговельної співпраці. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на оперативні дані Міністерства економіки України.

“Ми спостерігаємо чималий інтерес до проектів в Україні зі сторони потенційних інвесторів з таких країн як США, Велика Британія, Німеччина, Данія, Бельгія. Зокрема проектна команда Advantage Ukraine, що працює за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України», вже опрацьовує близько 150 запитів стратегічних та портфельних інвесторів. Серед найбільш поширених напрямків консультування залишаються питання інвестиційних стимулів та страхування воєнних ризиків” - зазначив заступник Міністра економіки Олександр Грибан.

В межах ініціативи Advantage Ukraine інвестори традиційно цікавляться можливостями у таких сферах як інновації та технології, агропромисловий комплекс, інфраструктура та логістика, а також сектор енергетики й оборонна промисловість.

Нагадаємо, ініціативу з залучення інвестицій Advantage Ukraine було презентовано 6 вересня в рамках кампанії, розробленої WPP за підтримки Президента України. На платформі зібрано інвестиційні проекти та можливості у 10-ти галузях економіки з загальним потенціалом на суму понад $400 млрд.

У листопаді Мінекономіки також підписало Меморандум про взаєморозуміння із найбільшою у світі інвестиційною компанією BlackRock. У межах цієї співпраці Україна отримає консультації щодо розробки спеціальної платформи для залучення у першу чергу приватного капіталу до відновлення України та підтримки економіки.

Наразі Уряд працює над практичними інструментами та проектами з відбудови задля швидкого повоєнного відновлення України.

Читайте також: В Україні посилили гарантії для бізнесу у рамках державно-приватного партнерства

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також