12 січня 2023

Експорт українських товарів до ЄС за рік збільшився до $28 млрд

Експорт українських товарів до ЄС за рік збільшився до $28 млрд
1157

Експорт товарів до країн Євросоюзу за підсумками 2022 року зріс на 4,2% порівняно з 2021 роком і склав близько $28 млрд.  Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на AgroPortal.

Зростання експорту до ЄС стало можливим, зокрема, завдяки:

- заходам з підтримки української економіки в цілому та експорту зокрема. Це лібералізація податків, дерегуляція, підтримка виробників, страхування експорту за допомогою інструментів ЕКА;

- заходам, вжитим нашими партнерами в односторонньому порядку. Або спільно — Україною та партнерами. Це відкриття, зокрема, європейських ринків для українських товарів (тимчасова, терміном на рік лібералізація торгівлі, економічний «безвіз»), ініціатива ЄС «Шляхи солідарності», митний «безвіз», транспортний «безвіз» тощо.

«Динаміка показників зовнішньої торгівлі України у 2023 році формуватиметься в напрямку поступового надолуження втрат, понесених у 2022 році. Бюджет на 2023 рік передбачає зростання експорту товарів і послуг на 7,2%. Це з урахуванням ситуації, яка склалася у виробничому комплексі, з доступом до трьох портів на Чорному морі для експорту продукції АПК, поступового розширення внутрішнього попиту, попиту на IT-послуги в світі тощо», — додали у Мінекономіки.

Також на результати зовнішньоекономічної діяльності впливатиме політика уряду.

«Ми налаштовані активно просувати український експорт на зовнішніх ринках, працювати на подальше зменшення бар’єрів для експорту українських товарів і послуг шляхом підтримки експорту через розвиток інструментів кредитування, страхування та перестрахування експорту», — зазначила перший віцепрем’єр-міністр — міністр економіки України Юлія Свириденко.

 

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також