24 січня 2023

Французи можуть залишитися без круасанів і багетів

Французи можуть залишитися без круасанів і багетів
1213

Сотні пекарів Парижа 23 січня 2023 року вийшли на протест проти підвищення вартості електроенергії та сировини. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на AgroPortal.

Протест став продовженням низки мітингів французів через раптове підвищення цін, пов’язане з війною в Україні, а також пандемією Covid-19, яка розірвала глобальні ланцюги постачань.

Учасники заходу пояснили, що вже відчули підвищення вартості масла та борошна, крім того, ціни на яйця різко зросли через спалах пташиного грипу, який наніс збитки багатьом фермам у Франції.

Вийти на вулиці представників пекарень змусило поновлення їхніх контрактів на електроенергію у 2023 р. Рахунки зросли у рази. Це примусить підприємства зачинятися, пояснюють вони.

Враховуючи прихильність французів до свіжого хліба, уряд Президента Еммануеля Макрона намагався привернути увагу до допомоги, яку пропонують власникам малого бізнесу. Було розроблено різні урядові схеми, які можуть допомогти знизити рахунки за електроенергію на 40% для відповідних підприємств.

Але демонстранти пояснили, що ці схеми є або надто складними, або надто повільними для надання допомоги, або доступними лише для найменших пекарень.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також