06 лютого 2023

Іспанія може призупинити виробництво хамону через дефіцит жолудів

Іспанія може призупинити виробництво хамону через дефіцит жолудів
1612

Іспанський хамон iberico bellota знаходиться під загрозою зникнення через дефіцит ключового продукту харчування свиней — жолудів. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на AgroPortal.

Хамон iberico bellota виготовляється лише з чорноногих свиней, які мають провести останній місяць свого життя, харчуючись жолудями у дубовому лісі.

Внаслідок надзвичайно спекотного та сухого літа дуби стали давати менше жолудів. 2022 рік став найспекотнішим за всю історію спостережень в Іспанії та третім за рівнем посушливої погоди. Кількість дощів у регіоні Екстремадура знизилась за останні 50 років на 35%. Це, а також падіння ринкової ціни призвело до 20% зниження обсягу виробництва одного з найдорожчих різновидів хамону.

Франсіско Еспарраго, президент компанії Señorio de Montanera з виробництва хамону

Навіть якщо це літо не буде таким посушливим, як у 2022-му, ми не налаштовані оптимістично. Я очікую, що цей рік буде найгіршим за 40 років моєї роботи в компанії.

Згідно з правилами, виробникам хамону berico bellota дозволено імпортувати жолуді з інших країн. «Основними продавцями жолудів є Марокко та Алжир, але я хвилююся, що імпорт жолудів може викликати нові захворювання», — зазначає Еспарраго.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також