20 березня 2023

Заарештовано київський Ocean Plaza, вважається, що він належить російському олігарху

Заарештовано київський Ocean Plaza, вважається, що він належить російському олігарху
1045

Вищий антикорупційний суд України наклав арешт на торгово-розважальний центр Ocean Plaza, який, як вважається, належить структурам одного з російських мільярдерів. Арешт був накладений на ТОВ "Авангард-Віларті", на балансі якого знаходиться один з найбільших торгових центрів Києва. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Malls.

«Колегія суддів ВАКС задовольнила адміністративний позов Міністерства юстиції України до російського олігарха та його сина, а також ще двох російських громадян щодо конфіскації їхніх українських активів на підставі пункту 1-1 частини першої статті 4 Закону України "Про санкції"», - наголошується в ухвалі суду.

Зазначається, що рішення про конфіскацію активу набуде чинності протягом десяти днів. Апеляційна скарга може бути подана протягом 5 днів з дня оголошення рішення.

ТРЦ Ocean Plaza було відкрито на вулиці Антоновича наприкінці 2012 року. Обсяг інвестицій у проект становив близько 300 млн доларів. Проект був реалізований компаніями UDP та "К.А.Н. Девелопмент". Основним власником молла вважалася російська компанія "ТПС Девелопмент".

У 2016 та 2019 роках компанія послідовно вийшла з числа акціонерів торговельного комплексу. У лютому 2022 року українська "дочка" ТПС оголосила про ліквідацію. Влітку 2022 Ocean Plaza був повністю закритий для відвідувачів. Його відкриття планувалося наприкінці листопада 2022 року після зміни власників.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також