21 березня 2023

Total готується до кінця ери бензину, продаючи 2100 АЗС

Total готується до кінця ери бензину, продаючи 2100 АЗС
1171

Компанія Total вирішила продати свої закордонні європейські АЗС канадській групі Couche-Tard, намагаючись підготуватися до зникнення двигунів внутрішнього згоряння. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на RetailDetail.

Чи знадобляться АЗС, якщо автомобілям більше не потрібне пальне? З огляду на те, що автомобільний парк стає все більш електричним, а дизельні чи бензинові двигуни майже скрізь забороняються, французький нафтовий гігант TotalEnergies продає свої європейські автозаправні станції (за межами Франції) компанії Couche-Tard за 3,1 мільярда євро.

Канадська роздрібна група повністю поглине всі 1500 АЗС у Нідерландах та Німеччині. Крім того, Couche-Tard отримає контрольний пакет акцій у розмірі 60% у мережі з 619 АЗС у Бельгії та Люксембурзі. Згідно з угодою, TotalEnergies продовжуватиме експлуатацію АЗС під власною торговою маркою щонайменше ще п’ять років.

Автозаправні магазини представляють великий інтерес для Couche-Tard: компанія спеціалізується на цілодобових магазинах і ресторанах, які тпереважно розташовані на автозаправних станціях і вздовж головних доріг.

Couche-Tard вже намагався закріпитися у Європі в 2021 році, намагаючись поглинути французького ритейлера Carrefour. Однак французький уряд тоді заборонив продаж.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також