21 березня 2023

Apple запатентувала складаний дисплей для смартфона

Apple запатентувала складаний дисплей для смартфона
1368

Компанія Apple винайшла складаний дисплей, який захистить смартфон при падінні, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на TechRadar. Відповідну заявку компанія розмістила на сайті відомства з патентів та товарних знаків США (USPTO).

У документі описано конструкцію дисплея, який складається, якщо телефон падає з висоти. Таким чином, передня панель смартфона буде захищена від поломки.

Реалізувати ідею, за словами інженерів компанії, допоможуть вбудовані в телефон датчики. Вони фіксуватимуть падіння пристрою з висоти. Після спрацьовування дисплей почне складатися. Якщо відстань до землі виявиться недостатньою, щоб телефон повністю закрився, конструкція все одно зможе запобігти пошкодженню. Головне, щоб девайс було розкрито не менш як на 180 градусів.

Звичайно, така конструкція передбачає, що пристрій буде складаним. У документі йдеться про особливий шарнір, який розділятиме екран на дві частини. Восени 2022 року стало відомо, що до 2024 року Apple може випустити iPad з гнучким екраном. Експерти вважали, що компанія не ризикне випускати складний смартфон, тому що його ціна була б вищою, ніж у найдорожчого iPhone на ринку. Такий девайс може коштувати близько $2,5 тис. Це значно дорожче за iPhone 14 Pro Max з максимальним обсягом пам'яті — у США він коштує $1599.

Читайте також: Apple представить нові MacBook Air і Mac Pro навесні-влітку 2023 року

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також