24 травня 2023

За програмою єРобота підприємці отримали гранти на 3 млрд грн на розвиток бізнесу

За програмою єРобота підприємці отримали гранти на 3 млрд грн на розвиток бізнесу
1212

За майже рік дії урядової програми єРобота 4600 підприємців отримали від держави гранти для започаткування й розвитку бізнесу на 3 млрд грн. Про це повідомила заступниця Міністра економіки України Тетяна Бережна в ефірі Національного телемарафону.

“За результатами першого року дії програми єРобота було видано 4600 грантів на загальну суму майже 3 млрд грн. З них по програмі “Власна справа”, за якою можна отримати мікрогрант до 250 тис грн на старт або розширення бізнесу, вже видано 4189 мікрогрантів на 1 млрд грн. Ми очікуємо, що українці, які отримали ці мікрогранти, створять 11 тисяч робочих місць”, - розповіла Тетяна Бережна.

Заступниця міністра нагадала, що програма “Власна справа” діє з липня минулого року і за цей час Мінекономіки, як адміністратор програми, кілька разів вносив зміни до неї, реагуючи на потреби підприємців. Зокрема, нещодавні зміни передбачають розширення напрямів використання мікрогранту - відтепер підприємці зможуть придбати за ці кошти транспортні засоби, потрібні для здійснення підприємницької діяльності. Також було збільшено з 15 до 20 робочих днів термін, впродовж якого особа, що виграла грант, має зареєструватися як ФОП, якщо вона не є підприємцем, та укласти угоду на отримання мікрогранту і відкрити банківський рахунок для зарахування коштів.

Окрім того, Тетяна Бережна наголосила, що ключовою метою грантових програм є створення робочих місць. Зокрема, отримувач мікрогранту має створити 1-2 робочих місця залежно від суми гранту та працевлаштувати на них людей.

“Ми зобов'язали Держслужбу зайнятості пропонувати підприємцю на ці робочі місця кандидатів з числа офіційно зареєстрованих безробітних. Оскільки роботу потрібно надавати в першу чергу тим, хто потребує її найбільше. Якщо ж соба, яка виграла грант,  впродовж 6 місяців з моменту перерахування коштів не працевлаштувала людей на створені робочі місця, вона зобов'язана повернути грант державі. Це невиконання ключової умови надання мікрогранту, тому кошти мають бути повернуті”, - зазначила Тетяна Бережна.

Нагадаємо, проект єРобота включає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності та створення робочих місць. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства. Подача заявки на всі напрямки програми єРобота здійснюється через Портал Дія.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також