08 червня 2023

Patagonia звинувачує Nordstrom у продажу контрафакту

Patagonia звинувачує Nordstrom у продажу контрафакту
1313

Бренд одягу для активного відпочинку Patagonia подав позов проти американської мережі універмагів Nordstrom, в якому звинуватив її у продажу підроблених світшотів та футболок, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на The Fashion Law.

У документі йдеться, що в 2023 році через магазини Nordstrom реалізовувалися товари неоригінального походження, при цьому багаторічний дилерський контракт між цією мережею і Patagonia в цей період вже не діяв. Також стверджується, що продаж продукції здійснювався в торгових точках Nordstrom Rack, які належать до офпрайс-підрозділу компанії.

Претензії Patagonia засновані на тому, що бренд протягом багатьох років інвестував значні ресурси у побудову своєї репутації як відповідального виробника, а також на підтримку високих стандартів якості та справедливі трудові відносини з постачальниками. Однак факт присутності на ринку контрафактних виробів, наголошують у компанії, вводить покупців в оману та дискредитує ці досягнення, схиляючи їх до придбання товарів низької якості.

У позові наводяться різні приклади, що доводять невідповідність продукції з універмагів Nordstrom характеристикам Patagonia — наприклад, помилки маркування та некоректні дані про склад. Все це стало підставою для звинувачення торгової мережі за двома статтями: порушення прав на товарний знак і недотримання авторських прав.

Автори статті зазначають, що в даний час контрафакт часто проникає навіть у ланцюжки поставок, що добре відстежуються, через комплексність і глобальний характер індустрії моди. Цьому сприяють сірий ринок, паралельний імпорт, відсутність належного контролю над постачальниками та інші чинники.

Також видання повідомило, що розбіжності між Patagonia та Gap, які стали причиною судового розгляду у листопаді 2022 року, наразі повністю врегульовані. Сторони дійшли взаємної угоди, тож справа була достроково закрита.

Читайте також: Patagonia та YKK перейдуть на барвник з відходів рослинної олії

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також