22 червня 2023

Apple намагається отримати авторські права на зображення яблук у Швейцарії

Apple намагається отримати авторські права на зображення яблук у Швейцарії
1234

Корпорація Apple намагається отримати права інтелектуальної власності на зображення яблук у Швейцарії, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Wired UK. У випадку, якщо компанія ними володітиме, то швейцарська 111-річна компанія Fruit Union Suisse буде змушена змінити логотип, який не змінювався всю історію існування організації.

Fruit Union Suisse поєднує місцевих виробників фруктів. Її символом було червоне яблуко з білим швейцарським хрестом, що символізує напрямок діяльності організації та національну приналежність.

«Їхня мета полягає у тому, щоб заволодіти правами на справжнє яблуко, яке для нас є чимось майже універсальним… Яке має бути безкоштовним для всіх», — заявив директор Fruit Union Suisse Джиммі Марієтас. При цьому неясно, чому Apple не намагається захистити свій логотип — надкушене яблуко, дивується він.

За словами Марієтаса у Fruit Union Suisse стурбовані тим, що незрозуміло, які види використання форми яблука Apple спробує захистити, а також тим, що компанія дуже агресивна при захисті товарних знаків.

«Ми стурбовані тим, що будь-яке візуальне подання яблука — тобто все, що є аудіовізуальним чи пов'язаним із новими технологіями чи засобами масової інформації, може бути потенційно порушене. Це було б дуже, дуже велике обмеження для нас. Теоретично ми заходимо на тонкий лід щоразу, коли рекламуємо яблуко», - сказав він.

Wired повідомляє, що у 2017 році корпорація Apple вперше намагалася зареєструвати товарний знак у формі яблука у Швейцарії. Тоді було подано заявку на чорно-біле зображення яблука сорту Granny Smith. Компанія прагнула отримати права використання зображення цілого яблука, а чи не його надкушеного, уточнило видання.

Інститут інтелектуальної власності Швейцарії частково задовольнив прохання Apple, але за умови, що зображення звичайного яблука залишиться загальнодоступним. У відповідь у квітні 2023 року компанія подала апеляцію.

Читайте також: Apple запатентувала корпус, що не б'ється, для iPhone

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також