12 липня 2023

Tata Group у серпні планує купити завод з випуску iPhone в Індії

Tata Group у серпні планує купити завод з випуску iPhone в Індії
1336

Індійський промисловий конгломерат Tata Group планує купити завод постачальника Apple – тайванської компанії Wistron. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Bloomberg.

За даними співрозмовників агентства, група «близька до укладання угоди» про придбання заводу вже у серпні. Таким чином компанія може стати першим виробником iPhone в Індії.

Вартість заводу Wistron в індійському штаті Карнатака оцінюється у понад $600 млн. Переговори про купівлю тривали близько року, зазначає Bloomberg.

За інформацією агентства, на підприємстві, яке випускає iPhone 14, трудяться понад 10 тис. робітників. Після виходу Wistron з бізнесу з виробництва iPhone в Індії Tata візьме на себе низку зобов'язань компанії.

Зокрема, Wistron зобов'язалася до березня 2024 року відвантажити із заводу iPhone на суму щонайменше $1,8 млрд, щоб отримати фінансову підтримку від держави, а також збільшити штат співробітників заводу втричі, стверджують джерела Bloomberg.

Представники Tata, Wistron та Apple відмовилися від коментарів.

Як зазначає агентство, розвиток виробництва iPhone в Індії «надасть імпульсу» зусиллям Apple щодо диверсифікації своїх продуктів за межами Китаю та нарощування технологічного виробництва в країні. За даними Bloomberg, за квітень-червень Wistron експортувала iPhone з Індії майже на $500 млн. Також свій продаж на місцевому ринку наростили інші тайванські постачальники Apple — Foxconn Technology Group і Pegatron.

Читайте також: Apple намагається отримати авторські права на зображення яблук у Швейцарії

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також