14 серпня 2023

Amazon планує подвоїти обсяги доставки у той самий день

Amazon планує подвоїти обсяги доставки у той самий день
1222

Глобальний інтернет-ритейлер Amazon оприлюднив плани подвоїти обсяги швидкої доставки (у той самий або на наступний день) куплених в онлайн товарів. За словами представників компанії, на реалізацію цієї ідеї відведено кілька років. А найцікавіше те, що Amazon у даному разі не покладається на збільшення авіаперевезень. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Logist.FM.

До пандемії опція швидкої доставки в Amazon була доступна лише клієнтам сервісу Prime, за користування яким потрібно було доплачувати. Пізніше право швидше отримувати придбані в Інтернеті товари почали розширювати і на інші групи споживачів. Щоправда, останнім часом через низку проблем розвиток у цьому напрямку довелося пригальмувати.

У минулому кварталі Amazon доставив більше половини всіх замовлень передплатників Prime в 60 найбільших мегаполісах США того ж або наступного дня. Мова йде про доставку загалом 1,8 млрд одиниць товарів, що аж у чотири рази більше, ніж було у 2019 році.

Швидка доставка означає більші видатки, нагадують експерти. Але у Amazon немає іншого виходу, аніж слідувати за загальним трендом. За даними травневого звіту Project44 про «Стан останньої милі», у середньому час доставки товарів скоротився у середньому до 4 діб із 5,6 лише за рік.

Інтернет-продавці для прискорення руху товарів застосовували різні методи. Для Amazon основним інструментом стало розгортання мікроцентрів виконання на своїх основних ринках. Вони дозволяють значно пришвидшити розподіл та відвантаження товарів зі складу. Крім того, оскільки таких маленьких РЦ ставало значно більше, середня відстань, яку необхідно подолати кур’єру до роздрібного покупця, зменшилася на 15%.

Читайте також: Amazon спрогнозувала сильний ІІІ квартал за рахунок продажів хмарних послуг, купівельних трендів

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також