14 серпня 2023

Tesco зменшує кількість брендових товарів в асортименті своїх магазинів

Tesco зменшує кількість брендових товарів в асортименті своїх магазинів
1232

Компанія Tesco опублікувала заяву про те, що має намір суттєво скоротити кількість брендових продуктів харчування у своїх мережі супермаркетів на території Великої Британії. Причина такого рішення у тому, що споживачі чимдалі менше купують такі товари, а натомість надають перевагу їх замінникам місцевого виробництва, які зазвичай дешевці за фірмові. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Logist.FM.

Покупці у Великій Британії прагнуть заощадити, оскільки вони борються з кризою вартості життя, яка триває вже другий рік, говорять у Tesco.

Зокрема, у липні британські споживачі вимушені купувати продукти харчування у середньому на 14,9% дорожче, ніж у грудні 2021 року. Основною причиною високої споживчої інфляції експерти вважають повномасштабний напад Росії на Україну, який спричинив енергетичні та інші проблеми в економіках найбільш розвинутих країн світу.

Tesco досі утримує першість серед роздрібних продавців у Великій Британії. Протягом останнього часу більше 50 основних товарів повсякденного попиту, випущених під відомими брендами, поступилися місцевим аналогам. Крім того, з’явилося чимало нових торгових марок, що належать порівняно невеликим виробникам, пояснюють експерти.

Окрім того, що вони зазвичай продаються дешевше, споживачі відзначають вищу якість. Сама мережа Tesco також почала активніше розвивати внутрішнє виробництво. У 2023 році продажі товарів під власним брендом у Tesco зросли приблизно удвічі. Це й не дивно. Вартість пасти Tesco Penne, наприклад, становить 85 пенсів, арахісового масла Tesco – 1,85 фунта. Аналогічні фірмові товари, випущені під глобальними брендами, потрібно було би нині продавати десь удвічі дорожче.

Читайте також: IKEA об’єднується з Tesco Ireland та створює нові пункти для самовивозу

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також