23 листопада 2023

Ціни на цикорій у Європі «злетіли до небес»

Ціни на цикорій у Європі «злетіли до небес»
1191

Ціни на коріння цикорію в Європі "злетіли до небес", заявив представник нідерландської компанії Reijnpack. За словами С'яна ван Горселя, бельгійський цикорій якийсь час коштував близько 3 євро за 1 кг, зараз ціни перебувають на рівні 2,5—2,7 євро — і це ще досить дорого. Про це повідомляє TradeMaster.UA.

Урожай деяких виробників у Бельгії та Нідерландів постраждав через дощі — деякі ділянки взагалі затопило. У Нідерландах дощі не так сильно пошкодили посадки, але все одно ситуація гірша, ніж минулого сезону. Але підприємець побоюється, що дощі продовжуватимуться, а потім ще вдарять і заморозки.

Reijnpack збиратиме старе коріння ще три тижні, а потім перейде на новий урожай. Більшість своєї продукції компанія експортує до Італії.

У Європі для вживання в їжу вирощують салатний цикорій (або ендівій), для виробництва замінника кави використовується цикорій кореневий. За оцінками аналітиків GMI, у 2022 р. світовий ринок цикорію досяг $676 млн. Бельгія, Франція та Нідерланди — провідні виробники цикорію у світі, на них припадає понад дві третини ринку. Так, у 2018 р. у Бельгії було зібрано 421 270 т, про Францію – 77 712 т, у Нідерландах – 52 335 т (дані Faostat).

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також