07 грудня 2023

Saxo Bank: захоплення «Оземпіком» та його аналогами не відучить людей від шкідливої їжі

Saxo Bank: захоплення «Оземпіком» та його аналогами не відучить людей від шкідливої їжі
758

Датський Saxo Bank у щорічних «шокуючих прогнозах» прогнозує, що популярність ліків від ожиріння у 2024 році може не врятувати світ від епідемії цієї хвороби. На думку аналітиків, препарати на основі глюкагоноподібного пептиду-1 (GLP-1) – такі як уколи «Оземпік» від Novo Nordisk та його аналоги приваблюють людей своєю простотою. Про це повідомляє TradeMaster.UA.

Але це призведе до того, що люди припинять займатися спортом та збільшать споживання нездорової їжі. У 2024 р. попит на ліки від ожиріння перевищуватиме пропозицію, у світі зростуть показники ожиріння та пов'язаних з ним проблем зі здоров'ям, що призведе до зниження глобальної продуктивності, попереджає Saxo Bank.

При цьому попит у харчовій промисловості значно зросте, а ціни на акції McDonalds та Coca-Cola випередять ринкові на 60%, вважають аналітики.

Прогноз Saxo Bank суперечить очікуванням інших аналітиків. За прогнозом аналітиків Barclays, продуктовий ринок справді може змінитися, якщо тренд не зміниться, а загроза нависла не лише над продуктовими мережами, а й над ресторанами швидкого харчування та виробниками сигарет. На думку експертів, люди навпаки стануть менше їсти.

Novo Nordisk нещодавно оголосила про дві великі інвестиції у розширення виробництва на основному майданчику в Данії та на заводі у Франції — лише на 7,7 млрд євро. У світі виник дефіцит "Оземпіка" через можливість використовувати його для зниження ваги. Деякі країни постачання «Оземпіка» обмежені ще з минулого року, дефіцит є в країнах Західної Європи, Канаді, Австралії.

"Шокуючі передбачення" Saxo Bank - це не базовий і малоймовірний сценарій, зазначає банк. Але якщо подія відбудеться, то вона вплине на фінансовий ландшафт або світову політику. Saxo Bank щорічно вибирає таким чином десять найбільш спірних і не пов'язаних ідей між собою.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також