Виробництво робусти в Бразилії через посуху може знизитися на 15-20%

Ціни на каву можуть зрости через посуху у Бразилії, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Bloomberg. Відсутність дощів і висока температура призведуть до того, що виробники зберуть менше врожаю зерен сорту робусту, ніж очікувалося. Це позначиться в першу чергу на цінах на розчинну каву.
Виробництво робусти може бути на 15–20% нижчим, ніж прогнозувалося спочатку, вважає гендиректор бразильського зернового кооперативу Cooabriel Едімілсон Калегарі. Якщо прогноз справдиться, обсяг виробництва становитиме менше 20 млн мішків — показник може стати найнижчим із 2020 р.
Наслідки посухи погоди у Бразилії вже підвищили волатильність на ринках кави, заявив аналітик компанії StoneX Фернандо Максиміліано. Ф'ючерси на робусту цього року зросли у ціні на 42%, розповів експерт.
При цьому в листопаді запаси найпопулярнішого сорту — арабіки, що зберігаються на складах Міжконтинентальної біржі ICE, знизилися до мінімуму за 24 роки, писав Reuters. На цьому фоні ціни зросли на 3,5% до $1,6 за 1 фунт. 11 грудня ф'ючерси арабіки торгувалися по $1,94 за 1 фунт.
Причиною посухи в регіоні можуть бути зокрема наслідки кліматичного феномену Ель-Ніньо, який перешкоджає утворенню дощових хмар, пояснює Bloomberg. З його негативним впливом стикається не лише Бразилія, а й другий найбільший виробник кави В'єтнам.
Засуха в бразильському штаті Амазонас у регіоні екваторіальних дощових лісів басейну Амазонки стала однією з наймасштабніших за останні 20 років. Через посуху рівень води в таких великих притоках Амазонки як Солімойнс, Пурус, Журуа, Мадейра та Ріу-Негру знижується щодня на 20 см — це вдвічі швидше, ніж минулого року. Порівняно з попередніми роками посуха буде більш затяжною та інтенсивною, писала газета.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua
Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua
Раздел: Товари та ринки > Все новости
Теги: новини виробників, виробництво кави, виробництво робусти
Коментарі
Ваш коментар буде першим.Додати коментар