21 грудня 2023

Сезон різдвяних покупок розчаровує німецьких ритейлерів

Сезон різдвяних покупок розчаровує німецьких ритейлерів
525

Згідно з новим опитуванням, настрої німецьких ритейлерів затьмарилися в грудні, оскільки різдвяні покупки не змогли дати поштовху, а очікування на найближчі місяці залишалися похмурими. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на ESM Magazine.

Економічний інститут Ifo заявив, що показник ділової ситуації в роздрібній торгівлі впав до -12,1 в останній місяць року з -8,8 в листопаді.

"Для багатьох роздрібних торговцівбізнес у перші тижні святкового сезону був не таким хорошим, як вони сподівалися", - сказав експерт Ifo Патрік Хеппнер.

У найбільшій економіці Європи інфляція неухильно сповільнювалася протягом 2023 року - досягнувши 2,3% у листопаді після двозначних максимумів наприкінці минулого року - і є деякі ознаки того, що споживчі настрої покращуються.

Однак інфляція може знову зрости на початку нового року, оскільки більш фіскально стриманий бюджет на 2024 рік обіцяє скорочення певних субсидій та нові податкові заходи.

«Клієнти продовжують проявляти помітну стриманість, і це, ймовірно, дасть ритейлерамважкий початок 2024 року», — сказав Хеппнер.

"Однак зниження інфляції та зростання заробітної плати, ймовірно, підвищать купівельну спроможність і забезпечать більший роздрібний попит протягом року", - додав він.

За даними GfK, споживчі настрої в Німеччині покращаться з початком нового року, хоча ще невідомо, чи стане це зростання початком стійкого відновлення після дуже низького рівня для найбільшої економіки Європи.

Індекс споживчих настроїв зріс до -25,1 пункту в січні з переглянутого -27,6 місяцем раніше і перевищив очікування аналітиків, опитаних Reuters, на -27,0.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також