19 лютого 2024

Дефіцит какао змінює стандарти для виробників шоколаду

Дефіцит какао змінює стандарти для виробників шоколаду
359

У звіті CoBank, який був опублікований на початку поточного місяця, вказано, що світові ціни на какао зараз досягли максимуму за останні 46 років. Вартість продукції стала вищою на 65%, ніж рік тому. Головною причиною такого стрибка аналітики вважають скорочення постачання какао на глобальний ринок. Це неодмінно призведе до зміни стандартів у виробництві шоколаду. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Logist.FM.

Представник компанії Kinaxis Метт Спунер, який займається ланцюгами постачання какао, прогнозує, що проблеми лише посилюватимуться на наступні роки. Проте виробники шоколаду намагаються зробити все для того, щоб їхня продукція якнайменше дорожчала у роздрібних мережах. Спунер вважає, що вони можуть експериментувати з новими рецептурами продуктів, пропонувати зменшені плитки шоколаду, а також шукати нові інгредієнти, які допомогли би зменшити собівартість кондитерських виробів.

Деякі оптимізують внутрішні виробничі процеси, нагадав Спунер. Наприклад, компанія Hershey нещодавно оголосила про плани скоротити кількість працівників. І хоч поки що незрозуміло, про звільнення якої кількості людей іде мова, а також, наскільки це вплине на виробництво, це, вочевидь, стане одним із стандартних рішень.

Найбільше на скорочення глобального постачання какао вплинула ситуація на африканських фермах. Там протягом трьох років стикалися із хворобами рослин, що призвели до суттєвого зменшення врожаїв. Також негативного впливу виробники зазнали через екологічні проблеми. Зокрема, Ель-Ніньо у 2023 році призвів до того, що саме у регіонах вирощування какао випала найбільша за останні 30 років кількість опадів.

Нарешті, після вторгнення РФ в Україну відчутно зменшилися обсяги постачання добрив.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також